Dovleci umpluti cu orez și carne, dovlecei si ceapă prajită serviți cu Pati Parts

Dovleci umpluti cu orez și carne, dovlecei si ceapă prajită serviți cu Pati Parts

Numărul de porții 4
Timp de preparare 20-30
Friteuză
Cuptor
Tigaie

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko PATI PARTS 600 g
8 mini dovleci sau 4 dovleci medii (nu uitați că dovlecii ar trebui să fie comestibili, nu ornamentali!)
200 g carne de vită tocată
80 g orez pentru risotto
1 cățel de usturoi
2 cepe verzi, feliate în inele
busuioc tocat mărunt
sare și piper
1 cană de bulion de legume
4 cepe

Rețetă

1. Se taie ceapa în jumătate, se condimentează cu sare și piper.
2. Se taie cozile dovleceilor și se scot sâmburii și miezul din interior.
3. Într-o oală cu apă clocotită ușor sărată se temperează dovlecii timp de 3-4 minute, apoi se transferă într-un castron cu apă rece cu gheață pentru a termina procesul de fierbere.
4. Tăiați fin pulpa de dovleac și prăjiți-o într-o tigaie cu sare și piper, apoi puneți-o într-un recipient.
5. Combinați carnea tocată cu ingredientele rămase și amestecați bine. Umplem dovleceii cu carne și îi acoperim cu cozile tăiate.
6. Așezăm dovleceii pe o tavă de copt și turnăm bulionul de legume. Învelim dovlecii cu hârtie de copt și folie de aluminiu. Coacem timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C.
7. După acest timp, scoatem hârtia de copt și folia de aluminiu, adăugăm ceapa și turnăm sucul din gătitul dovleacului.
8. Pregătim Pati Parts conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Servim 1-2 jumătăți de dovleac de persoană - îl puteți stropi cu câteva picături de ulei de măsline de bună calitate. La fiecare porție adăugăm o porție de bucăți de cartofi Pati Parts și ceapă.

Sfat util:
Adaugă un plus de aromă și gust bucatelor - înlocuiește bucăţile Pati Parts cu Pati Parts Tex Mex sau Pati Parts Garlic.

Aviko România