Cartofi pai cu maioneză de casă din aquafaba

Cartofi pai cu maioneză de casă din aquafaba

Numărul de porții 2-4
Timp de preparare 20-30
Friteuză
Cuptor
Airfryer

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko SKINNY FRIES 600 g
1 conservă de năut
2 lingurițe de oțet de vin
½ linguriță de muștar
½ linguriță de sare neagră
1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
puțin zahăr
1 ½ cană de ulei de calitate
1 cățel de usturoi
condimente: 1 linguriță de usturoi granulat, 1 linguriță de pudră de ceapă, 1 linguriță de boia de ardei, ½ linguriță de pătrunjel uscat, ½ linguriță de oregano, ½ linguriță de fulgi de ardei iute, ½ linguriță de sare

1. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Coaceți cartofii prăjiți într-o tavă tapetată cu hârtie de copt aproximativ 20 de minute.
2. Între timp, începeți să pregătiți maioneza și amestecul de condimente pentru cartofii prăjiți.
Turnați apa din 1 conservă de năut într-un bol adânc, adăugați oțet de vin, muștar, sare, zahăr, usturoi și fulgi de drojdie inactivă. Mixați până când se încorporează toate ingredientele. Apoi turnați uleiul ușor și încet, într-un jet subțire, amestecând tot timpul la o treaptă de viteză mare. După ce ați adăugat aprox. jumătate din cantitatea de ulei, începeți să mișcați blenderul în sus și în jos, astfel încât toate ingredientele să fie bine amestecate. Toate ingredientele se vor amesteca și, pe măsură ce se întâmplă asta, maioneza se va îngroșa.
3. Puneți o parte din maioneză într-un castron mic, iar restul la frigider. Păstrați maioneza de casă la frigider și folosiți-o în cel mult două săptămâni.
4. Amestecați condimentele: usturoi granulat, pudră de ceapă, boia de ardei, pătrunjel uscat, oregano, fulgi de ardei iute și sare. După ce s-au copt, amestecați cartofii prăjiți cu condimentele și serviți cu maioneză.
5. Condimentați maioneza după gust. Aceasta este o chestiune de preferințe. Puteți adăuga mai mult muștar, puteți adăuga orice alte condimente preferate sau puteți să nu adăugați usturoi, de exemplu.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs