AVIKO Pati Parts Garlic CU PASTĂ DE VINETE, ROȘII ȘI CEAPĂ (SALATĂ DE VINETE)
AVIKO Pati Parts Garlic
INGREDIENTE:
300 g Pati Parts Garlic
Vinete:
3 bucăți (aproximativ 1,2 kg) de vinete
1 linguriță de sare
1/2 linguriță de boia de ardei dulce (1g)
1/4 linguriță de ardei iute (0,5g)
1/4 linguriță de paprica afumată (0,5 g)
1 lingură de ulei de măsline
1-2 linguri de oțet de vin alb
1 linguriță de miere2-3 linguri de maioneză (aprox. 100g)
Salsa de roșii și garnituri:
12-15 roșii cherry (se pot folosi și 3 roșii mari)
½ (70 g) de ceapă tocată mărunt
Un mănunchi de busuioc
Un praf de sare
Un vârf de linguriță de piper
1-2 linguri de ulei de măsline
1-2 linguri de oțet balsamic
50 g de nuci prăjite - tăiate mărunt
1 felie de pâine prăjită
MOD DE PREPARARE:
Începem prin a pregăti vinetele
• Preîncălziți cuptorul la 200 de grade, setați opțiunile de încălzire sus-jos, înțepați vinetele cu o furculiță și coaceți-le timp de 90 de minute (puteți coace vinetele și pe grătar, vor fi mult mai gustoase). După 90 de minute, se scot, se pun într-un castron, se acoperă cu un capac și se lasă deoparte 10-15 minute - în acest fel coaja se va desprinde mai ușor.
• Se îndepărtează coaja, se pune pulpa într-o sită, se adaugă 1 linguriță de sare, se amestecă și se lasă deoparte timp de 10 minute - acest lucru va duce la scurgerea sucului din pulpa vinetelor și va face pasta mai densă - iar sucul poate fi folosit pentru prepararea sosului.
Tăiați pulpa vinetelor, puneți-le într-un castron și asezonați-le cu boia de ardei dulce, ardei iute, paprica afumată, piper negru, oțet, miere și maioneză. Gustați - adăugați mai multă sare dacă este necesar.
Salsa de roșii:
• Tăiați roșiile cherry în sferturi (dacă folosiți o roșie mare, tăiați-o în bucăți mici), puneți-le într-un castron, adăugați ceapa tăiată cubulețe, busuiocul tocat fin, sarea, piperul, uleiul de măsline și oțetul balsamic - amestecați bine și lăsați deoparte.
Este timpul să combinăm ingredientele:
• Servim Pati Parts Garlic cu pastă de vinete și salsa de roșii.