Bucăți de cartofi cu aromă de usturoi cu hummus și maioneză cu lămâie

Bucăți de cartofi cu aromă de usturoi cu hummus și maioneză cu lămâie

Numărul de porții 5
Timp de preparare 25
Friteuză
Cuptor
Airfryer
Tigaie

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

bucăți de cartofi  Aviko PATI PARTS GARLIC

Hummus:
85 g de boabele de năut din conservă scurse (păstrați zeama), 0,5-1 linguriță de pastă de usturoi, 1-2 linguri ulei de măsline,  sucul de la 1/2 lămâie, 1-2 linguri pastă de susan (tahini), 0,5- 1 linguriță ardei, sare și piper proaspăt măcinat

Maioneză cu lămâie:
75 ml ulei dulce de măsline ușor, 0,5-1 linguri de coajă de lămâie rasă, suc de la 1/2 lămâie, 1 gălbenuș de ou, sare și piper proaspăt măcinat

1. Pregătiți bucățile de cartofi Aviko Pati Parts Garlic conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Hummus: amestecați într-un blender boabele de năut, pasta de usturoi, uleiul de măsline, sucul de lămâie și pasta de susan până când obțineți o masă omogenă (un piure) - în timp ce amestecați, puteți adăuga puțină zeamă din conserva de năut, dacă este necesar. Condimentați cu sare și piper după gust.
3. Maioneză cu lămâie: asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei, apoi amestecați muștarul, coaja de lămâie, sucul de lămâie și gălbenușurile până când obțineți o masă netedă, adăugând ușor uleiul în timp ce amestecați. Condimentați cu sare și piper după gust.
4. Serviți bucățile de cartofi cu sosuri în boluri mici. Decorați mâncarea cu coajă de lămâie, ierburi aromate proaspete și susan.

Sfat bun:
Cunoaște și alte bucăți de cartofi! Acesta este o alternativă perfectă pentru cartofii pai!

Alte inspirații

Sugestii pentru produs