Bucăți de cartofi cu cotlet de miel, ceapă coaptă și sos de mentă

Bucăți de cartofi cu cotlet de miel, ceapă coaptă și sos de mentă

Numărul de porții 5
Timp de preparare 50
Friteuză
Cuptor
Airfryer
Tigaie

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

bucăți de cartofi  Aviko PATI PARTS GARLIC

Sosul de mentă:
75 g menta proaspată tocată mărunt, 4 g amidon de cartofi, 200 ml oțet, 200 ml apa, 75 g zahăr

Cotlete de miel:
8-10 cotlet de miel, jumătate sau o linguriță de pudră de chili dulce, 1-2 căței de usturoi zdrobiți, 20 ml ulei de măsline, 20 ml suc de lămâie, sare și piper proaspăt măcinat

Ceapă roșie prăjită cu rozmarin:
4-5 cepe roșii (medii), 50-60 g unt, 4-6 crenguțe de rozmarin

1. Pregătiți bucățile de cartofi conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
2. Sosul de mentă: Amestecați amidonul de cartofi cu jumătate din apă. Încălziți toate ingredientele într-un vas mic sau o tigaie, amestecând constant. Adaugați amestecul de amidon și apă și amestecați bine. Lăsați sosul să se răcească (nu în frigider).
3. Cotlete de miel: Într-un bol, amestecați cilli-ul măcinat, coriandrul măcinat, usturoiul, uleiul de măsline și sucul de lămâie. Adăugați cotletele de miel, frecați-le bine cu marinata și lăsați-le în marinată, acoperite, timp de cel puțin o oră. Apoi prăjiți cotletele timp de 3-4 minute pe fiecare parte și condimentați cu sare și piper după gust.
4. Ceapă roșie prăjită cu rozmarin: Decojiți ceapa, tăiați capetele astfel încât ceapa să poată sta drept. Tăiați o cruce în partea de sus a fiecărei cepe. Puneți ceapa pe o tavă de copt și presați o bucată de unt și un vârf de rozmarin în tăieturi. Coaceți ceapa în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 35-40 minute.

Sfat bun:
Dacă nu aveți timp, folosiți un amestec gata preparat de condimente pentru grătar sau o glazură  gata preparată pentru carne și serviți tapenada preparată și sosul simplu de roșii.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs