Cartofi pai cu Parmigiano Reggiano, usturoi, ulei de măsline, chilli și sos Aioli

Cartofi pai cu Parmigiano Reggiano, usturoi, ulei de măsline, chilli și sos Aioli

Numărul de porții 4
Timp de preparare 25
Cuptor
Fără gluten
Vegetariene

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

2 pachete de cartofi pai Aviko Super Crunch ORIGINAL
3 căței de usturoi
ulei de măsline cu chilli
50 g brânză Parmigiano Reggiano ras
o legătură de patrunjel

Pentru sosul Aioli aveți nevoie de:
4 căței de usturoi copți
ulei de rapiță
sare
1 lingură de suc de lămâie filtrat
piper alb
gălbenuș: 2 crude și 1 fiert

1. Încălziți cuptorul la temperatura indicată pe ambalaj.
2. Întindeți în tavă hârtia de copt și stropiți-o cu ulei de măsline cu chili - potrivit aprecierii.
3. Puneți cartofii pai, presărați Parmigiano Reggiano ras și așezați cățeii de usturoi între cartofii pai.
4. Coaceți conform instrucțiunilor producătorului.

Sosul Aioli:
1. Prăjiți usturoiul într-o tigaie de teflon.
2. Scoateți gălbenușuurile din ouăle fierte.
3. Frecați usturoiul și sarea într-un mojar.
4. Turnați-le într-un blender, adaugați gălbenușurile crude și amestecați, adăugând încet ulei până se obține o cremă groasă.
5. Opriți blenderul, adăugați zeama de lămâie, gălbenușul fiert zdrobit, amestecați în blender din nou timp de câteva secunde, condimentați cu sare și piper.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs