Cartofi pai cu salată de pui, caizer crocant, spanac tânăr și sos de iaurt
Cartofi pai ondulați Aviko ZIG ZAG 750 g
300 g spanac proaspăt, spălat și uscat
80 g de brânză Ementaler
1 piept de pui
300 g felii de cazier
câteva crengute de cimbru
sare, piper
Pentru sos aveți nevoie de:
1 cățel de usturoi
4 file-uri de anșoa
3 linguri de masă de suc de lămâie
ulei de măsline
1 cană de iaurt natural
sare, piper
1. Curățați și zdrobiți usturoiul, apoi amestecați-l în blender împreună cu anșoa, zeama de lămâie, uleiul de măsline, condimentați cu sare și piper.
2. Tăiați brânza în cubulețe. Puneți spanacul într-un bol lat și nu foarte înalt Încălziți cuptorul la 200°C. Întindeți feliile de caizer pe o tavă cu hârtie de copt și coaceți la cuptor până devin aurii și crocante. Scoateți-le pe o farfurie căptușită cu prosoape de hârtie pentru a se scurge excesul de grăsime.
3. Pregătiți cartofii pai conform rețetei de pe ambalaj. Între timp, prăjiți pieptul de pui într-o tigaie cu câteva crengute de cimbru, condimentați cu sare și piper și înăbușiți sub capac până când sunt gata și obțin o culoare rumenă, apetisantă.
4. Amestecați frunzele de spanac cu jumătate din sosul preparat. Tăiați puiul în felii subțiri și puneți-l pe spanac împreună cu caizerul, cartofi pai și brânza. Turnați restul de sos.
Sfat bun:
Descoperiți alte rețete ale noastre, pregătite de Cristina Catese!