Cartofi pai Mama's cu ketchup de casă și maioneză cu anșoa
Aviko MAMA'S FRIES
Ketchup:
150 g mere dulci
100 g de ceapă
100 ml apă
125 g pastă de tomate
3 g sare gemă, scorțișoară
curry și puțină miere după gust
Maioneză cu gust de anșoa:
10 g file-uri de anșoa
10 g capere
10 g oțet de vin (alb)
10 g gălbenușuri de ou
250 ml ulei de măsline extra virgin
sare și piper
1. Ketchup: Scoateți cuiburile de semințe din mere și tăiați-le în cuburi mici împreună cu ceapa. Fierbeți-le timp de 10-15 minute, până când devin fragede. Scurgeți și păstrați apa în care au fiert. Zdrobiți merele și ceapa și amestecați-le cu pasta de tomate până devine o pastă uniformă. Dacă este necesar, adăugați puțină apă în care au fiert. Condimentați după gustul cu scorțișoară, curry și miere.
2. Maioneză cu gust de anșoa: Tocați mărunt fileurile de anșoa și caperele. Amestecați gălbenușurile încet, treptat cu uleiul de măsline pentru a obține o maioneză. Condimentați caperele și anșoa cu sare și piper și amestecați cu dresing-ul.
3. Pregarați cartofii pai Mama's Fries conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Puneți separat sosurile și cartofii pai în boluri și serviți împreună.