Chili con carne-cu salată de morcovi, lime și coriandru servită cu Pati Parts Tex Mex picante
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
800 g carne de vită
500 g fasole roșie și neagră conservată
400 g pulpă de roșii
150 g ardei dulce (roșu, galben și verde)
2 chili
150 g de ceapă albă
1 cățel de usturoi
coriandru proaspăt (sau pătrunjel)
30 g semințe de chimen
20 g de boia de ardei dulce și iute (condimente)
1 lingură de zahăr din trestie
un vârf de cuțit de oregano
ulei de măsline extra vergine
sare și piper
câteva crenguțe de coriandu
câțiva morcovi
1. Tocăm carnea în cuburi mici.
2. Tăiem ardeiul și ceapa în bucăți mari.
3. Încălzim într-o oală adâncă 2-3 linguri de ulei de măsline împreună cu usturoi. De îndată ce usturoiul se va rumeni, adăugați legumele tocate. Se prăjește totul câteva minute la foc mare. Adăugăm jumătate din condimente și le amestecăm, astfel încât condimentele să nu se ardă.
4. Apoi, adăugăm carnea și restul condimentelor, o lingură de sare și amestecăm bine. Acoperim cu un capac, reducem focul și gătim mai departe.
5. După 20 de minute, adăugăm pulpa de roșii, zahărul și oregano. Amestecăm și continuăm gătitul timp de aproximativ o oră și 15 minute la foc mic, amestecând din când în când.
6. Adăugăm fasolea, amestecăm ușor, condimentăm cu sare dacă este necesar și gătim încă 20 de minute.
7. Scoatem oala de pe foc și o lăsăm să se răcească câteva minute.
8. Tocăm coriandrul și presărăm bucatele și totul este gata.
9. Pregătim Aviko PATI PARTS TEX MEX conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
10. Spălăm și curățăm morcovii și îi tăiem în benzi lungi, late, dar subțiri (putem folosi un răzuitor de legume). Punem totul într-un castron, stropim cu suc de
lămâie, ulei de măsline, presărăm cu zahăr și condimente. Amestecăm.
Servim bucatele în boluri separate - în primul bol o porție de bucăți de cartofi condimentați cu sare, în celălalt o porție de chili con carne și în al treilea o porție de salată de morcovi. Decorăm totul cu frunze de coriandru.
Sfat util:
Încercați o versiune a acestui fel de mâncare cu bucăți tradiționale de cartofi (Pati Parts) sau varianta cu usturoi (Pati Parts Garlic). În loc de carne de vită, puteţi folosi şi carne de pui sau curcan tocat.