Conopidă la cuptor cu scorţişoară, haloumi la grătar și piure cu lapte și unt
Aviko Mashed Potato 750 g
1 conopidă mare
Crema:
2 lingurițe de scorţişoară praf
½ linguriţă de nucșoară
vârf de cuțit de chimen
ardei dulce
1 lingură de tahini
sare și piper
ulei de măsline extra vergine
eventual puțină apă
Suplimentar:
4 felii de brânză halloumi
Conopidă:
1. Curățați conopida și tăiați-o în bucăți mici, pentru a nu se sfărâma.
2. Apoi puneţi-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
3. Într-un castron, amestecați condimentele și turnați-le peste conopidă. Se acoperă apoi cu hârtie de copt, folie de aluminiu și se coace într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute.
4. După acest timp, îndepărtați hârtia de copt și folia și coaceți încă 10 minute, până devine aurie.
Brânză halloumi:
1. Tăiați brânza în felii de aproximativ 1 cm grosime.
2. Prăjiți-o pe o tigaie fierbinte cu puțin ulei de măsline timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte.
Pregătiți Aviko Mashed Potato conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Puneți o porție mare de piure pe farfurie - presărați-o ușor cu ulei de măsline. Alături, puneți o porție de conopidă (condimentați după gust) și 1-2 bucăți de brânză halloumi la grătar.
Sfat util:
Încercați celelalte piureuri - cu spanac sau piureul de morcov!