Conopidă la cuptor cu scorţişoară, haloumi la grătar și piure cu lapte și unt

Conopidă la cuptor cu scorţişoară, haloumi la grătar și piure cu lapte și unt

Numărul de porții 2-4
Timp de preparare 25-35
Cuptor
Cratiţă
Cuptor cu microunde

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko Mashed Potato 750 g
1 conopidă mare

Crema:
2 lingurițe de scorţişoară praf
½ linguriţă de nucșoară
vârf de cuțit de chimen
ardei dulce
1 lingură de tahini
sare și piper
ulei de măsline extra vergine
eventual puțină apă

Suplimentar:
4 felii de brânză halloumi

Conopidă:
1. Curățați conopida și tăiați-o în bucăți mici, pentru a nu se sfărâma.
2. Apoi puneţi-o pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
3. Într-un castron, amestecați condimentele și turnați-le peste conopidă. Se acoperă apoi cu hârtie de copt, folie de aluminiu și se coace într-un cuptor preîncălzit la 200°C timp de 30 de minute.
4. După acest timp, îndepărtați hârtia de copt și folia și coaceți încă 10 minute, până devine aurie.

Brânză halloumi:
1. Tăiați brânza în felii de aproximativ 1 cm grosime.
2. Prăjiți-o pe o tigaie fierbinte cu puțin ulei de măsline timp de aproximativ 1 minut pe fiecare parte.

Pregătiți Aviko Mashed Potato conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Puneți o porție mare de piure pe farfurie - presărați-o ușor cu ulei de măsline. Alături, puneți o porție de conopidă (condimentați după gust) și 1-2 bucăți de brânză halloumi la grătar.

Sfat util:
Încercați celelalte piureuri - cu spanac sau piureul de morcov!

Alte inspirații

Sugestii pentru produs