Friptură romană cu salată și sos aioli, servită cu piure de spanac

Friptură romană cu salată și sos aioli, servită cu piure de spanac

Numărul de porții 4
Timp de preparare 90-120
Cuptor
Cratiţă
Cuptor cu microunde

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko Mashed Potato Spinach  750 g
300 g carne de vită tocată
300 g carne de porc tocată
3 cățel de usturoi
50 g brânză Parmigiano Reggiano DOP rasă
2 ouă
o legătură de pătrunjel
pesmet
2/3 felii de pâine prăjită
1 pahar de lapte
sare și piper
nucșoară
ulei de măsline extra vergine
1 pahar de vin alb sec

Salată:
1 ambalaj (200 g) mix de salate
sare și piper
lămâie
ulei de măsline extra vergine

Sos aioli:
2 gălbenușuri lichide
1 gălbenuș fiert
4 căței de usturoi
300 ml ulei de arahide
1 lingură de suc de lămâie
sare și piper alb

1. Tăiem coaja de pe pâine o înmuiem în lapte. O scurgem bine și o separăm.
2. Spălăm pătrunjelul și tocăm mărunt frunzele împreună cu jumătate din usturoiul curățat.
3. Într-un bol, combinăm carnea tocată cu sarea, piperul, brânza Parmigiano Reggiano rasă, usturoiul tocat, pătrunjelul tocat, ouăle, pâinea prăjită, câteva lingurițe de pesmet, nucșoară rasă și amestecăm bine. Totul ar trebui să aibă o consistență destul de compactă.
4. Formăm un sul din aluat și îl trecem prin pesmet.
5. Pe o tigaie cu ulei de măsline prăjim usturoiul. De îndată ce se va rumeni, îl scoatem de pe tigaie și punem pe rulada noastră. O prăjim pe toate părțile.
6. Adăugăm vin și așteptăm să se evapore alcoolul. Apoi, punem rulada pe o tavă de copt îngustă acoperită cu hârtie de copt și coacem într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de o oră.
7. După acest timp, ridicăm temperatura la 200°C și coacem ruloul pe toate părțile, astfel încât să fie rumenit uniform.
8. Pregătim Aviko Mashed Potato Spinach în conformitate cu Instrucţiunile de pe ambalaj.

Salată:
1. Spălăm salata verde, o condimentăm cu sare, piper, puțină lămâie și ulei de măsline.

Sos aioli:
1. Fierbem 1 ou. Îl mixăm în blender cu usturoi și sare.
2. Apoi, adăugăm gălbenușurile proaspete și mixăm în blender cu ulei de măsline până când devine cremos.
3. Adăugăm 1 lingură de suc de lămâie, gălbenuș fiert și mixăm din nou cu blenderul.
4. La final condimentăm cu sare și piper.
Așezăm o porție de piure pe farfurie și 1-2 felii de friptură de la cuptor și turnăm deasupra sosul de copt filtrat. Decorăm totul cu frunze de salată. Sosul aioli îl servim într-un castron separat.

Sfat util:
Încearcă și alte arome are piureurilor noastre!

Alte inspirații

Sugestii pentru produs