Tocăniță de pui cu ciuperci și arpagic, servită cu piure de spanac

Tocăniță de pui cu ciuperci și arpagic, servită cu piure de spanac

Numărul de porții 4
Timp de preparare 20-30
Cuptor
Cratiţă
Cuptor cu microunde

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko Mashed Potato Spinach 750 g
600 g piept de pui
1 ambalaj (450 g) de ciuperci congelate
200 g ceapă verde (aprox. 5-6 buc.)
2 linguri de unt
200 ml smântână pentru frișcă 36%
1/2 pahar de vin alb sec
2 căni de bulion de legume
ulei de măsline extra vergine
câteva crenguțe de rozmarin
sare și piper

1. Tăiați cubulețe pieptul de pui. Se prăjește ceapa verde într-o tigaie cu unt și ulei de măsline. Adăugaţi puiul și prăjiți până devine auriu.
2. Adăugaţi ciupercile decongelate și amestecați bine. Înăbușiți timp de aproximativ 5 minute. Adăugaţi vinul și aşteptaţi să se evapore alcoolul.
3. Condimentăm cu sare, piper și cimbru. Se toarnă bulionul și se fierbe încă 10-15 minute.
4. Adăugaţi smântână şi gătiți până sosul este cremos.
5. Pregătim piureul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Puneți pe farfurie 4 linguri/porții de piure și stropiți cu ulei și puțin sos de gulaș. Serviţi tocănița într-un castron separat lângă piure.

Sfat util:
Vă place? Încercaţi aceste bucate cu piureul nostru tradiţional (cu unt şi lapte) sau cu piureul de morcov!

Alte inspirații

Sugestii pentru produs