Medalioane din filet de porc cu sos de cașcaval servit cu Pati Parts Tex Mex

Medalioane din filet de porc cu sos de cașcaval servit cu Pati Parts Tex Mex

Numărul de porții 2-4
Timp de preparare 25-45
Friteuză
Cuptor
Tigaie

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
8-12 medalioane mici din filet de porc, de aproximativ 3 cm grosime
1 pahar de bere
ulei de măsline extra vergine
sare și piper
rozmarin
Sos:
250 ml smântână 36%
150 g brânză cheddar rasă
1 linguriţă incompletă de boia de ardei dulce (condiment)
2 lingurițe de pastă de roșii
un praf de sare – după gust

1. Pregătim Aviko PATI PARTS TEX MEX conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
2. Pe o tigaie încălzim rozmarin cu puţin ulei de măsline. Aşezaţi apoi medalioanele de porc și prăjiți-le la foc mediu timp de 3 minute pe fiecare parte.
3. Turnăm bere pe ele și evaporăm alcoolul. Condimentăm cu sare și piper.
4. Reducem lichidul până la o consistență cremoasă. Stingem focul. Puneți deoparte carnea să se odihnească timp de 2 minute și serviți-o cu sos de brânză cheddar.

Sos:
1. Daţi brânza cheddar prin răzătoare.
2. Într-o oală, încălzim smântâna cu boia dulce și pasta de roşii.
3. Amestecăm bine și adăugăm brânza rasă. Amestecăm până se dizolvă totul.

Pe fiecare farfurie, facem 3 „pete” de sos, frecându-le pe farfurie cu o lingură. Apoi puneți 2-3 medalioane și o duzină de bucăți de cartofi pe farfurie. Condimentăm după gust cu sare, piper și mirodenii.

Sfat util:
Ca alternativă la Pati Part Tex Mex, vă recomandăm celelalte arome Pati Parts sau specialitățile noastre de piure de cartofi - crochete sau bulete de cartofi.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs