![](https://aviko.ro/system/cache/img/rom-small-7a-3df32i5b90q0.png)
![Mini budincă din cartofi piure cu spanac](https://aviko.ro/system/cache/img/3-mini-zapiekanki-z-puree-ziemniaczanego-1-79n3a8jmq1t0.jpg)
Mini budincă din cartofi piure cu spanac
![Numărul de porții Numărul de porții](https://aviko.ro/system/themes/aviko/img/icons/porcje.png)
![Timp de preparare Timp de preparare](https://aviko.ro/system/themes/aviko/img/icons/czas.png)
![Cuptor Cuptor](https://aviko.ro/system/themes/aviko/img/icons/piekarnik.png)
![Cratiţă Cratiţă](https://aviko.ro/system/themes/aviko/img/icons/garnek.png)
![Tigaie Tigaie](https://aviko.ro/system/themes/aviko/img/icons/patelnia.png)
Este o compoziție perfectă pentru o gustare de petrecere. Este foarte puțin de lucru la acest fel de mâncare și fiecare strat se compune cu celelalte.
Ingrediente:
AVIKO Mashed Potato Spinach
2 linguri de ulei simplu sau ulei de măsline
5 ciuperci, feliate în ducăți de 1 cm
4 roșii uscate din ulei, feliate subțire
2 căței de usturoi, tocați în fulgi
75 g bacon feliat
piper negru
50 g brânză cu mucegai albastru
În plus, veți avea nevoie de inele de gătit (așa-numitele ringuri) cu un diametru de aproximativ 5-6 cm pentru a forma și a coace budinca.
1. Preîncălziți cuptorul până la 180°C.
2. Puneți AVIKO Purée într-o tigaie ușor încălzită sau într-o cratiță (puteți adăuga puțină apă, unt sau lapte pe fund) și, în timp ce amestecați, încălziți-o la foc mediu până se dizolvă și are o consistență cremoasă.
3. Puneți feliile de bacon într-o tigaie rece și încălziți-le la foc mediu-mare până se rumenesc, întoarceți-le pe cealaltă parte și prăjiți din nou până se rumenesc. Lăsați-le să se răcească și tăiați-le în benzi de jumătate de centimetru.
4. În altă tigaie, încălziți uleiul simplu/uleiul de măsline și adăugați usturoiul tocat, roșiile uscate și ciupercile. Trebuie prăjite până se rumenesc. Asezonati generos cu piper.
5. Pe fundul ringului puneți un strat de piure de 3 cm, apăsați ușor cu o lingură sau o greutate, adăugați un strat de ciuperci, roșii și usturoi. De asemenea, apăsați ușor. Adăugați câteva fâșii de bacon și dați la o parte ringul. Presărați brânza rasă peste mini budinbci și coaceți timp de 10 - 12 minute.
Poftă bună!