Dovleci umpluti cu orez și carne, dovlecei si ceapă prajită serviți cu Pati Parts
Aviko PATI PARTS 600 g
8 mini dovleci sau 4 dovleci medii (nu uitați că dovlecii ar trebui să fie comestibili, nu ornamentali!)
200 g carne de vită tocată
80 g orez pentru risotto
1 cățel de usturoi
2 cepe verzi, feliate în inele
busuioc tocat mărunt
sare și piper
1 cană de bulion de legume
4 cepe
1. Se taie ceapa în jumătate, se condimentează cu sare și piper.
2. Se taie cozile dovleceilor și se scot sâmburii și miezul din interior.
3. Într-o oală cu apă clocotită ușor sărată se temperează dovlecii timp de 3-4 minute, apoi se transferă într-un castron cu apă rece cu gheață pentru a termina procesul de fierbere.
4. Tăiați fin pulpa de dovleac și prăjiți-o într-o tigaie cu sare și piper, apoi puneți-o într-un recipient.
5. Combinați carnea tocată cu ingredientele rămase și amestecați bine. Umplem dovleceii cu carne și îi acoperim cu cozile tăiate.
6. Așezăm dovleceii pe o tavă de copt și turnăm bulionul de legume. Învelim dovlecii cu hârtie de copt și folie de aluminiu. Coacem timp de 20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 200°C.
7. După acest timp, scoatem hârtia de copt și folia de aluminiu, adăugăm ceapa și turnăm sucul din gătitul dovleacului.
8. Pregătim Pati Parts conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Servim 1-2 jumătăți de dovleac de persoană - îl puteți stropi cu câteva picături de ulei de măsline de bună calitate. La fiecare porție adăugăm o porție de bucăți de cartofi Pati Parts și ceapă.
Sfat util:
Adaugă un plus de aromă și gust bucatelor - înlocuiește bucăţile Pati Parts cu Pati Parts Tex Mex sau Pati Parts Garlic.