Mini burgeri cu brânză halloumi, inele de ceapă, sos picant salsa și salată
450 g Aviko Onion Rings (inele de ceapă)
8 chifle mici
300 g carne tocată de vită
o legătură de pătrunjel
sare și piper
ulei de măsline extra virgin
150 g brânză halloumi
Sos:
2 ardei copți
50 g de pătrunjel
1 ardei proaspăt
1 ceapă
câteva frunze de oregano proaspăt
2 căței de usturoi
110 g ulei de măsline extravirgin
10 g oțet de miere
2 g de chimen
sare și piper
Salata:
2 salate
sare și piper
ulei de măsline extra virgin
lămâie
Pregătim Onion Rings (inelele de ceapă) conform informațiilor de pe ambalaj - fie într-o friteuză, fie în cuptor.
Hamburger:
1. Adăugăm carnea într-un vas, împreună cu pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
2. Formăm opt mini hamburgeri cu un diametru puțin mai mare decât cel al chiflei.
3. Prăjim hamburgerii într-o tigaie cu fundul gros, antiaderent.
Halloumi:
Prăjim brânza într-o tigaie.
Salata:
Rupem salata verde și o condimentăm cu sare, piper, ulei de măsline și lămâie.
Sos:
1. Curățăm cățeii de usturoi și îi tăiem în felii subțiri.
2. Tăiem ardeiul pe lungime, îndepărtăm semințele și îl tăiem fâșii.
3. Curățăm ceapa și o tăiem rondele.
4. Spălăm pătrunjelul, tăiem frunzele și le tocăm mărunt. Trebuie să obținem aproximativ 30g pătrunjel.
5. Repetăm aceeași operație cu frunzele de oregano, din care ar trebui să obținem aproximativ 5 g.
6. Punem toate ingredientele tocate în blender, adăugăm sare, piper, chimen, oțet, ulei de măsline, boia și amestecăm.
Tăiem chiflele pe jumătate și le punem pentru scurt timp pe grătar. Pe o parte a chiflei punem sosul, adăugăm brânza halloumi, hamburgerul, inele de ceapă și acoperim cu cea de-a doua jumătate de chiflă. Se servește cu salată proaspătă.
Sfat util:
Folosiți chifle variate - din grâu, multi-cereale, integrale sau fitness. În plus, fiecare mini hamburger poate fi fixat cu o scobitoare.