Burger cu somon, salsa de avocado, mango și rondele de ceapă

Burger cu somon, salsa de avocado, mango și rondele de ceapă

Numărul de porții 2-4
Timp de preparare 35-40
Friteuză
Cuptor
Vegane
Fără gluten
Vegetariene

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

300-400 g somon crud, fără piele,
1 ceapă roșie
sare și piper după gust
2-3 linguri de pesmet
2-3 linguri de parmezan
½ legătură de pătrunjel sau coriandru
coaja rasă de la o jumătate de lămâie
sare și piper după gust
4-6 chifle de burger
Aviko ONION RINGS 450 g
1-2 linguri de unt
2 avocado coapte
½ legătură de coriandru
1 mango
1 lime
1 ceapă roșie
1 ardei habanero
1 castravete verde
1 varză roșie
½ cană de oțet de vin
2 linguri de zahăr
sare și piper după gust

1. Tăiați somonul mărunt sau tocați-l într-o mașină de tocat carne.
2. Apoi adăugați apoi ceapa roșie tocată foarte fin, pesmetul, parmezanul, pătrunjelul sau coriandrul tocat și coaja de lămâie rasă. Amestecați până când obțineți o masă omogenă și apoi modelați burgerii.
3. Preîncălziți cuptorul la 220 de grade. Așezați rondelele de ceapă pe hârtie de copt și coaceți aproximativ 20 de minute.
4. Amestecați avocado cu coriandru, zeamă de lămâie și ardei habanero până obțineți o pastă. Dacă amestecul este prea gros, se poate adăuga puțin iaurt sau apă. Adăugați apoi ceapa roșie și fructul de mango tocate mărunt.
5. Într-o cratiță se fierbe ½ cană de oțet de vin cu un pahar de apă, 2 lingurițe de sare și zahăr. Lăsați lichidul să se răcească. Între timp, tocați varza fin pe un tocător. Turnați lichidul peste varză și lăsați-l deoparte 10-15 minute. Apoi puneți varza într-o strecurătoare pentru a permite lichidului să se scurgă și puneți-o într-un bol.
6. Încingeți 1-2 linguri de unt într-o tigaie și prăjiți burgerii timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Dați chiflele tăiate la cuptor pentru 1-2 minute. Spălați castravetele și folosiți un curățător pentru a-l tăia în fâșii subțiri pe lungimea.
7. Pregătiți burgerul: ungeți chiflele calde (cele două jumătăți) cu salsa de avocado și mango, apoi puneți burgerul, castraveții, varza roșie și rondelele de ceapă pe o jumătate de chiflă și puneți deasupra cealaltă jumătate. Se mănâncă imediat!

Alte inspirații

Sugestii pentru produs