Cartofi pai cu humus colorat
2 pachete Sweet Fries Aviko
Humus:
600 g de năut (din conservă sau fierte în prealabil)
2 linguri cu vârf cu tahini
150 g apă caldă
zeama de o jumătate de lămâie
30 g ulei de susan
1 cățel de usturoi
sare, piper
Pentru colorare: sfeclă uscată, pătrunjel uscat, curcuma, ardei afumat
Cartofi pai:
Pregătiți conform indicațiilor de pe pachet.
Humus:
Puneți năutul scurs în cana de blender. Adăugați câteva linguri de lichid sau din apa în care ați fiert năutul și amestecați-l până devine o pastă pastă. Între timp, adăugați restul ingredientelor: suc de lămâie, usturoi, pastă de taini, aproximativ 2 vârfuri de sare, un vârf de piper, ulei de susan.
În timpul amestecării, se adaugă treptat mai multă zeamă pentru a obține consistența dorită a pastei. Se condimentează cu sare și piper. Se colorează după dorință.
Sfat bun:
Faceți cunoștință cu alte bucăți de cartofil! Aceasta este alternativa perfectă pentru cartofii pai!