Miniburgeri cu cartofi prăjiți
2 pachete Sweet Fries Aviko
Sos de brânză:
30 g de unt
1 lingură de făină
1,5 pahare de lapte
250 g brânză rasă (edamer, leerdammer și cheddar)
1 ardei jalapeño, tocat mărunt
½ ardei verzi, tocați mărunt
sare
Guacamole:
2 avocado bine coapte
½ jalapeño verde
½ ceapă
1 lămâie verde
sare, piper
Hamburgeri:
12 mini chifle
500 g carne de vită tocată
1 ou
50 g de pesmet
sare, piper
1 linguriță de muștar
1 lingură de amestec de ardei iute și dulce
ulei de măsline
Cartofi pai:
Pregătiți conform indicațiilor de pe pachet.
Sos de brânză:
Într-o cratiță, topiți untul, adăugați ardeii tocați și chilli, apoi amestecați făina și laptele încet, pentru a nu se arde. Când crema are consistența potrivită, adăugați brânză rasă, iar când aceasta se topește, serviți. Dacă sosul este prea gros, adăugați puțină lapte, dacă este prea subțire, puțină brânză.
Guacamole:
Se toacă ceapa și ardeiul iute. decojiți și tăiați avocado, adăugați sucul de lămâie verde și zdrobiți cu furculița. Se adaugă ceapa și ardeiul iute, se condimentează cu sare și piper și se servește.
Hamburgeri:
Într-un bol mare, amestecați carnea de vită, muștarul, ardeii, oul și pesmetul - amestecați amestecul cu mâinile, formați 12 bile mici și răciți la frigider timp de 30 de minute.
Apoi prăjiți într-o tigaie de teflon, astfel încât să rămână suculente. În altă tigaie, în paralel, încălziți chiflele - tăiate la jumătate.
Când burgerii sunt gata, condimentați-i și puneți-i în chiflă.