Chifteluțe de carne albă înăbușite cu sos de brânză, piper, usturoi și cartofi prăjiți Zig Zag

Chifteluțe de carne albă înăbușite cu sos de brânză, piper, usturoi și cartofi prăjiți Zig Zag

Numărul de porții 4
Timp de preparare 20-35
Friteuză
Cuptor

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

1 pachet Aviko Zig Zag 750 g
500g carne albă tocată
2 ouă
100 g pesmet pâine
un pahar cu lapte
100 g brânză rasă Parmigiano Reggiano
sare și piper
pătrunjel tocat
2 morcovi
1 țelină
1 ceapă albă
un pahar de vin alb
un pahar de apă caldă
ulei de măsline extra virgin
Sos de brânză și ardei:
1 legătură de patrunjel
ardei copți: 1 galben și 2 roșii
150 g brânză de vaci
1 ceapă
1 cățel usturoi
boia de ardei
sare

Pregătiți cartofii prăjiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Chiftele:
1. Înmuiem pâinea în lapte timp de 5 minute. Scurgem surplusul de lapte și o punem deoparte.
2. Apoi, într-un vas batem ouăle, adăugăm carnea tocată, brânza rasă Parmigiano, pâinea înmuiată în lapte, pătrunjelul tocat, un vârf de sare și piper și amestecăm bine cu mâna, până obținem o pastă fină și consistentă.
3. Formăm chiftelele. Acestea trebuie să aibă o dimensiune de aproximativ 2 cm.
4. Tăiem morcovul și țelina în cubulețe. Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
5. Încălzim uleiul de măsline într-o tigaie mare și prăjim legumele tocate.
6. Apoi adăugăm chiftelele și le prăjim timp de câteva minute.
7. Adăugăm un pahar de vin alb, mărim focul și așteptăm să se evapore alcoolul.
8. Condimentăm cu sare și adăugăm un pahar de apă caldă. Acoperim cu un capac și gătim la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute, întorcând din când în când chiftelele.
9. După acest timp, lichidul ar trebui să se evapore iar chiftelele să fie bine făcute, având o consistență moale.

Sos de brânză și ardei:
1. Coacem ardeii într-un cuptor preîncălzit la 250°C timp de 30 de minute.
2. După coacere, le îndepărtăm coaja. Tăiem unul dintre ardeii roșii în bucăți mai mici și îl lăsăm deoparte.
3. Spălăm bine pătrunjelul. Tocăm mărunt ceapa și usturoiul.
4. Dăm la blender ardeii copți, pătrunjelul, ceapa, usturoiul și brânza de vaci. La final adăugăm sare și chili.

Punem cartofii prăjiți pe o farfurie și condimentăm după gust. Pe o altă farfurie așezăm sosul, în care adăugăm chiftelele și bucățile de ardei roșu. Amestecăm ușor și decorăm cu ierburi proaspete.

Sfat util:
Coacerea și îndepărtarea cojii va face ca ardeii să nu aibă un gust amar - imediat după ce a fost scos din cuptor, ardeiul copt poate fi introdus într-un vas mare și înfășurat strâns cu folie alimentară pentru a se răci. Puteți adăuga, de asemenea, câteva cuburi de ... gheață. Coaja se va îndepărta fără probleme.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs