Hamburger de pui cu salată de primăvară, guacamole și cartofi prăjiți Zig Zag

Hamburger de pui cu salată de primăvară, guacamole și cartofi prăjiți Zig Zag

Numărul de porții 4
Timp de preparare 20-30
Friteuză
Cuptor

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

1 pungă de cartofi prăjiți Aviko Zig Zag 750 g
500 g carne tocată din piept de pui
4 chifle pentru hamburgeri
80 g lapte
3 linguri făină 00
usturoi sub form a de praf
pătrunjel
1 linguriță muștar
1 linguriță ketchup picant
2 ouă
sare și piper
2 linguri Parmigiano Reggiano ras
pesmet amestecat cu făină de porumb prăjită
ulei de măsline pentru prăjit

Salata:
250 g salată mixtă
o legătură de ridichi
1 ceapă verde
2 roșii
1 castravete
sare
piper
ulei de măsline extra virgin
1 lămâie

Guacamole:
1 avocado copt
1 ardei iute verde
1 roșie
20 g ulei de măsline extravirgin
10 g suc de lamaie
10 g hașme
sare și piper

Pregătiți cartofii prăjiți Zig Zag conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Guacamole:
1. Tăiem avocado în jumătate pe lungime și folosim o lingură pentru a îndepărta sâmburele. Apoi scoatem pulpa și o punem într-un vas.
2. Peste pulpă adăugăm ½ din sucul de lămâie, sare și piper și amestecăm cu furculița.
3. Tăiem mărunt hașmele. Spălăm roșia și o tăiem în cubulețe. Tăiem ardeiul în jumătate, îndepărtăm semințele și tăiem mai întâi fâșii și apoi cubulețe.
4. În vasul cu avocado adăugăm hașmele, roșia, ardeiul și uleiul de măsline. Se amestecă bine și se condimentează cu sare și piper.

Salata:
1. Tăiem legumele felii.
2. Amestecăm într-un vas și condimentăm după gust cu sucul de lămâie, uleiul de măsline, sare și piper.

Hamburger:
1. Amestecăm într-un vas carnea tocată, 1 ou, usturoi, pătrunjel, lapte, parmezan, muștar, ketchup și condimentăm cu sare și piper. Amestecăm bine și așezăm compoziția pe masă sub formă de pătrat mare cu grosimea de aprox. 1 cm.
2. Presărăm în prealabil cu făină. Apoi, folosind un pahar sau un disc special, tăiem amestecul în formă de burgeri.
3. Presărăm burgerii cu făină pe toate părțile, îi punem în bolul cu ou bătut, apoi în bolul cu pesmet și făină de porumb prăjită.
4. Prăjim burgerii într-o tigaie în ulei din plin. Burgerii pregătiți se pun într-o tavă pe hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute, până când devin aurii și crocanți.
5. Fiecare chiflă se taie în jumătate. Pe jumătatea de jos a chiflei punem o porție de salată și apoi un burger.
6. Ungem a doua jumătate a chiflei cu guacamole și acoperim cu ea burgerul.
7. Se servește pe o farfurie cu o porție sărată de cartofi prăjiți și o porție suplimentară de guacamole.

Sfat util:
După tăierea chiflei, aceasta poate fi coaptă ușor în cuptor - pe jumătatea inferioară puteți adăuga și o felie de cașcaval. Burgerul poate fi tăiat în jumătate și fixat cu o scobitoare.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs