Costițe de porc marinate cu sos salsa BBQ cu salată, coriandru și smântână servite cu Pati Parts Mex Tex
Aviko PATI PARTS TEX MEX 600 g
1,5 kg costițe de porc
Marinată:
2 linguri de zahăr din trestie
2 linguri de boia de ardei dulce
1 linguriță de chimen
1 linguriță de piper
1 linguriță de usturoi pulbere
½ linguriță de muștar
1/8 linguriță de semințe de țelină
ulei de măsline extra vergine
sos BBQ
oțet și suc de mere pentru condimentarea costiței
Salată:
300 g de țelină
o mână de roșii colorate
1 ceapă roșie
câteva crenguțe de coriandu
lime
125 g smântână
sare și piper
ulei de măsline extra vergine
1. Curățăm costițele.
2. Amestecăm ingredientele pentru marinată într-un castron și ungem costițele de porc.
3. Apoi, punem costițele de porc pe o tavă de copt cu hârtie de copt și le acoperim cu folie de aluminiu, le coacem într-un cuptor preîncălzit la 180°C timp de 40 de minute.
4. După 40 de minute de coacere, scoatem folia de aluminiu, întindem sosul pentru grătar pe costițe și continuăm să coacem încă o oră și jumătate.
5. După această perioadă verificăm dacă costița este coaptă și dacă carnea se separă ușor de oase. Dacă este necesar, coacem încă un sfert de oră.
6. Pregătim Aviko PATI PARTS TEX MEX în conformitate cu instrucțiunile de pe ambalaj - pot fi așezate și coapte pe o tavă de copt cu costița de porc.
Salată:
1. Tăiem roșiile în jumătate, tăiem ceapa în semiluni și țelina cubulețe.
2. Amestecăm smântâna cu sucul dintr-o jumătate de lime, adăugăm sare, piper și puţin ulei de măsline.
3. Tocăm mărunt coriandrul. Punem legumele într-un castron, turnăm sosul peste ele și presărăm cu coriandru.
Cel mai bine este să puneţi pe masă o tavă cu bucatele preparate, împreună cu castronul de salată - lăsați-i pe toți să aleagă bucățile cele mai bune și preferate :).
Sfat util:
Magazinele oferă costițe de porc gata preparate în sosuri populare - folosindu-le veți scurta timpul de pregătire. În loc de Pati Part Tex Mex vă recomandăm Pati Parts sau Pati Parts Garlic.