Friptură pentru masa de duminică – piept de curcan umplut cu spanac, ceapă, roșii uscate și omletă, servită cu sos de brânză și piure de morcovi

Friptură pentru masa de duminică – piept de curcan umplut cu spanac, ceapă, roșii uscate și omletă, servită cu sos de brânză și piure de morcovi

Numărul de porții 4
Timp de preparare 25-35
Cuptor
Cratiţă
Cuptor cu microunde

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
800 g piept de curcan
200 g spanac
2 ouă mari
200 g roșii uscate
1 tulpină de țelină
1 morcov
1 crenguță de rozmarin
1 cățel de usturoi
½ pahar de vin alb sec
ulei de măsline extra vergine
½ litru bulion de legume
sare și piper

Sos de brânză:
½ litru de lapte
25 g unt
25 g făină 00
120 g brânză Parmigiano Reggiano DOP rasă
sare și piper

1. Tăiem pieptul de curcan transversal şi îl deschidem ca o carte. Dacă este prea gros, îl putem bate cu un ciocan de carne. Condimentăm cu sare și piper.
2. Într-un castron, amestecăm ouăle, sarea și piperul. Turnăm 1 lingură de ulei de măsline în tigaie și prăjim amestecul de ouă, sare și piper. Lăsăm omleta să se răcească.
3. Mixăm roșiile uscate până obținem o consistență cremoasă.
4. Tocăm mărunt ceapa și o prăjim într-o tigaie cu spanac, sare și piper, până când spanacul se ofilește. Îl lăsăm să se răcească.
5. Se întinde pe pieptul de curcan tăiat crema de roșii uscate, omleta și spanacul.
6. Rulăm pieptul de curcan într-o rolă și îl legăm cu o sfoară de bucătărie
7. Tăiem țelina, morcovul și 2 ceape. Curățăm un cățel de usturoi și îl punem în oală împreună cu legumele rămase. Adăugăm o crenguță de rozmarin și câteva linguri de ulei de măsline. Călim pe tigaie timp de 2-3 minute. Adăugăm la pieptul de curcan și prăjim pe fiecare parte până se rumeneste.
8. Adăugăm vinul, micșorăm focul și aşteptăm să se evapore alcoolul. Adăugăm 2 polonice de bulion de legume. Acoperim oala și fierbem timp de aproximativ o oră și jumătate, întorcând din când în când carnea. Dacă este necesar, adăugăm mai mult bulion.
9. După 1,5 ore, scoatem vasul de pe foc și răcim curcanul timp de 10 minute. Apoi îl tăiem în felii și îl punem din nou în oală cu bulionul scurs.
10. Pregătim Aviko Mashed Potato Carrot în conformitate cu informația de pe ambalaj.

Sos de brânză:
1. Topiți untul într-o cratiță, adăugați făina și faceți prăjeala.
2. Adăugăm bulionul de legume și, dacă consistența nu este suficient de cremoasă, adăugăm lapte. Amestecăm cu un tel, având grijă să fie totul bine omogenizat.
3. Fierbem totul și adăugăm brânza rasă.
4. Turnăm totul într-o ceașcă de blender și amestecăm până când obținem un sos uniform.

Pe o farfurie mare punem o porție de piure - adăugăm ceapa păjită și spanacul pe ea. Așezați alături curcanul tăiat felii și legumele. Condimentăm totul cu mirodenii și sos de brânză.

Sfat util:
Putem servi bucatele pe platouri pentru a lua masa împreună.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs