Peşte cod înăbușit în vin, chili, coriandru, citronelă cu piure din morcovi

Peşte cod înăbușit în vin, chili, coriandru, citronelă cu piure din morcovi

Numărul de porții 4
Timp de preparare 25-35
Cuptor
Cratiţă
Cuptor cu microunde
Vegane
Vegetariene

Ingredientul principal necesar

Ingrediente

Aviko Mashed Potato Carrot 750 g
600 g fileu de cod
2 cățel de usturoi
ulei de măsline extra vergine
sare și piper
chili
câteva crenguțe de coriandu

Marinată:
4 linguri de apă
suc din ½ lămâie
vin alb sec
2 lingurițe de ghimbir ras
1 crenguță de citronelă

1. Crenguța de citronelă trebuie presată, iar apoi tocată mărunt.
2. Într-un castron, combinăm apa cu suc de lămâie, vin alb, ghimbir și citronelă (lemongrass) tocată.
3. Punem fileul de cod în el, acoperim vasul cu folie alimentară și îl punem în frigider pentru marinare timp de 30 de minute.
4. Prăjim usturoiul într-o tigaie cu chili, tăiat în jumătate, fără semințe. Adăugăm fileurile de cod („scurse” din marinată, dar nu uscate) și le prăjim 10 minute cu puțină marinată. Condimentăm cu sare la sfârșitul gătitului.
5. Pregătim piureul conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Servim fileurile de cod presărate cu coriandru tocat și câteva picături de ulei de măsline, împreună cu o porție de piure, legume, lămâie și mirodenii.

Sfat util:
Putem înlocui piureul de morcov cu piureul nostru tradițional cu lapte și unt, sau varianta cu spanac. De asemenea, acest fel de mâncare va fi perfect cu alte tipuri de pește - de exemplu fileu de somon sau păstrăv.

Alte inspirații

Sugestii pentru produs