Piept de pui în pesmet cu susan cu cartofi prăjiți skin on
Variație unică pentru un fel de mâncare clasic, prin adăugarea la pesmet a unui ingredient extra. Deoarece susanul cu carnea de pui se potrivește perfect iar cu cartofii prăjiți Aviko Super Crunch și mai bine!
Ingrediente:
AVIKO Super Crunch Skin on (1 cutie)
2 bucăți de piept de pui (aprox. 300 g)
1/3 linguriță de sare
¼ linguriță de piper
1/3 linguriță de curry
100 g făină de grâu
1 ou de clasa de greutate L
100 g pesmet
3 linguri de susan alb
ulei pentru prăjit
1. Cuptor trebuie încălzit la 220°C (sus-jos). Pe forma acoperită cu foaie de copt puneți cartofii prăjiți Aviko și coaceți-le timp de 20 minute.
2. Pieptul de pui trebuie împărțit în două șnițele, cu grosimea de aprox. 1 cm. Se asezonează cu sare și piper.
3. Pregătiți pesmetul. Făină în primul castron, ou bătut amestecat cu curry în al doilea, pesmet amestecat cu susan în al treilea.
4. Presărați ambele bucăți de carne cu făină, înmuiați-le în ou și apoi introduceși-le în castronul cu pesmet și susan.
5. Prăjiți în ulei foarte fierbinte până se rumenesc pe ambele părți. Pentru 5 minute, așezați carnea în cuptor, împreună cu cartofii prăjiți.
Poftă bună!